вторник, 5 ноября 2019 г.

Літературно-мистецьке свято в Запоріжжі



      Перебуваючи на курсах підвищення кваліфікації у Запоріжжі, вчителі нашої школи не могли не скористатися можливістю побувати на справжньому святі української поезії. Тому відвідали завершальний гала-концерт обласного фестивалю "Поетичний травень".
      Перед його початком мали чудову можливість поспілкуватись з поетами Олександром Медком, Любов'ю Геньбою, Поляном - Пилипом Юриком, Ольгою Стадніченко, сфотографуватись напам’ять. Приємно було зустрітись з колишнім методистом КУ РМК, а нині викладачем БДПУ Даниленко Л.В. 
      Свої вірші зі сцени читали не тільки визнані поети -  Любов Геньба, Олександр Медко, Вікторія Сироватко, Лариса Коваль, Віра  Коваль, Пилип Юрик, Костянтин Сушко та інші, а й молоді поети.  


    Обласний фестиваль «Поетичний травень» завершився гала-концертом та урочистим нагородженням лауреатів обласної  літературно-мистецької премії імені Петра Ребра, що відбулися в Запорізькому академічному обласному театрі юного глядача. Протягом року заходи фестивалю проводилися в різних куточках області.
    Цього року премія літераторам присуджується втретє. Нагороди переможцям вручили директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко та дочка поета Оксана Ребро.
     Лауреатами обласної літературно-мистецької премії імені Петра Ребра 2018 року стали:
     у номінації «Літературні твори» - Любов Геньба, директор комунальної установи «Гуляйпільський краєзнавчий музей» Гуляйпільської міської ради, член Національної спілки письменників України, за книгу «На гостинах у долі»;
     у номінації «Літературознавство і публіцистика» - Олександр Коваленко, заступник головного редактора КП «МТМ» Запорізької міської ради за телепрограму «Символи Запоріжжя», присвячену життю та творчості Петра Ребра;
     у номінації «Початківець» - Олена Ольшанська, редактор комунального закладу «Запорізька обласна бібліотека для юнацтва» Запорізької обласної ради за книгу «Перепрошивка».
     Кошти на виплату премії імені Петра Ребра виділено з обласного бюджету відповідно до Програми розвитку культури у Запорізькій області.
     У гала-концерті обласного фестивалю «Поетичний травень» взяли участь актори Запорізького обласного театру юного глядача, солісти Запорізької обласної філармонії, композитор-пісняр, автор пісень на вірші Петра Ребра, заслужений працівник культури України  Анатолій Сердюк, ансамбль народної пісні та побутового танцю «Оксамит». Зі сцени лунали вірші у виконанні авторів, пісні на слова запорізьких поетів, твори Петра Ребра.
    Вітаючи лауреатів обласної літературно-мистецької премії, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко відзначив велику працю запорізьких поетів та письменників: "Ви несете високу українську поезію до слухачів всієї області, виступаючи у районах, територіальних громадах, перед бійцями української армії. Ваше красне слово знаходить вдячний відгук у запоріжців, стає грізною зброєю – там, де лунає українське слово, немає війни".
       

Комментариев нет:

Отправить комментарий